Кіт або собака - кого краще завести?

Які переваги у котів? - Можуть спокійно перенести самотність, достатньо лише залишити необхідну кількість пиття і їжі. Ідеальний варіант для тих, хто часто буває у відрядженнях. - Чи не створюють багато шуму в будинку, особливо якщо кіт кастрований. - Справляють свої потреби без щоденних прогулянок на вулиці. Якщо ви любите поспати, то кіт буде більш комфортним членом сім'ї для вас. - Харчування кота не вдарить по гаманцю - І всім відомий факт: коти ловлять мишей. Дуже гарна перевага, якщо у вас приватний будинок. - Ці пухнасті чотириногі улюбленці також багато сплять, іноді навіть у вас на голові. - Вченими доведено, що кішки серйозно допомагають людям, що страждають психічними захворюваннями, серцевими розладами, ушкодженнями мозку і навіть сприяють повного зцілення залежних від алкоголю і наркотиків.

Тепер розглянемо недоліки котів:

- - Можна пожартувати, що ті у кого в будинку кіт, шерсть - це приправа до їжі. Будьте готові, що вихованець буде линяти й шерсть буде всюди. - Якщо у кого із членів вашої сім'ї алергія на котячу шерсть, то заводити кота точно не найкращий варіант. - Також ви можете зіткнутися з запахом котячої сечі, коли нестерилізована тварина мітить територію. Якщо тепер ви впевнені, що хочете завести котика, то рекомендуємо купити стильний нашийник для кота..

Догляд за собакою теж несе в собі ряд переваг:
- якщо у вас приватний будинок, то собака стане справжнім охоронцем.
- піддається дресування, ваш спільне дозвілля з чеверногім улюбленцеві може стати яскравим і активним.
- собаки славляться своєю вірністю, тому вихованець може стати для вас справжнім другом
- завдяки собаці у вас буде можливість розширити своє коло спілкування, придбати новими друзями-собачниками.




Але є і свої негативні сторони: - необхідно щорічно робити щеплення - якщо у вас сусіди, які не люблять сторонній шум, то гавкіт собаки їм буде не до душі. - якщо собака габаритна, то на їжу потрібні будуть гроші й час - на прогулянках будьте пильні, щоб собака нікого не налякала або ж не вкусила - не можна залишати собаку наодинці на кілька днів - вигул собаки стане частиною вашого режиму дня. Якщо впевнені, що у вас є на це час і сили, то тоді це не буде проблемою - також вихованець буде линяти, що доставить якісь незручності.


Якщо собака - це ваш ідеальний варіант, то заводьте її сміливо і не забудьте їй купити нашийник, повідець або ж стильну шлею.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використайте звичайний текст.
    Погано           Добре